Sunday, 3 April 2011

TERENGGANU - KL - KEDAH






TERENGGANU
 >
>
>
>
>
mata beci nguh ar kalu gi mane-mane keda
mase dekak nok bayo tu ada cashier hok masang catung
dok panda nok senyung lasung

kalu kite nok taye nape-nape
jawak macang tak mboh jawak je
guane?? mati laki saboh!!!!

nok kije ngat orr
orang kalu nok jadi cashier wat ah muke manih
orang duk tengok muke mung kang
ni dengang customer jadi masang catung 
tak dok mood
molek ke dier orr..

majikang pung se hal gok
tahu doh staff ye tu masang catung
pecak ah dok pung letok kak stor
wat madak ape gok ambik hok gitu
wak bankrup nege mu ade ar..




KUALA LUMPUR
>
>
>
>
mata benci sangat kalau pergi mana-mana kedai
time nak bayar tu ada cashier yang muka masam
tak pandai nak senyum langsung

kalau kita nak tanya apa-apa
jawab macam tak nak jawab jew
sebab ape?? mati laki kot!!!

kerja nak sangat
orang lain kali kalau nak jadi cashier tu buat la muka manis
customer kan yang tengok muka cashier tu masa nak bayar
ni tak, dengan customer sekali jadi masam
tak ada mood
majikan pun satu hal
dah tahu staff tu tak suka senyum
pecat jela lain kali atau tukar duk dekat bahagian stor
nak buat apa ambik pekerja macam tu
jadi bankrup je ada la




KEDAH
(mungkin ada kesilapan dalam loghat kedah ni.al-maklumlah baru duk kedah ni 2tahun)
>
>
>
>
>
mata benci btui lor kalau p mana kedai
time nak bayaq tu ado cashier yang muko masam
tak reti nak senyum langsung

kalau kito nok tanyo apo-apo
segan nak mampuih jawabnyo
awat saipa?? mati laki po!!!

nok sangat kherjo
len kali kalau jadik cashier tu bawak la buat muko manis sket
customer ampa kan yang nok tengok muko ampa
ni dengan customer sekali jadik masam
tak dak mood

majikan pun satu hai
dah tau staff tu tak suko senyum
pecat la tak pun pi lempaq kat bahagian stoq
nak buat po ambik perkerja lagu tuh
wat bankrup ado la...







6 comments:

E-NYCE HAN said...

ingatkan lagu kotarayaku yg noh nagn altimet nyanyi td.. hehe

mata taichou said...

huaaaa...terpedaya suda. jom tlg mata gsok mata e-nyce han..

iez said...

hahah..
bgos2..
troskan usaha mata tok blajaq bhsa negeri len g..
heheh

gigiAriEma said...

nak buat po
wat bankrup ado la... nih dah da gaya nogori eh.. hehehe

mata taichou said...

hahahaa...nk kne blajaq bhaso nogori pulak nih..
atiq ajaq la nah,,

mata taichou said...

hahahahahaa....biaso lah..eden guno english education..

 

© 2012; Mata Taichou | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger