Thursday, 2 February 2012

TERJAH TEMPLATE BARU!

tettt... 2.40 a.m
mata dengan bersungguh sungguh cuba sedaya upaya habizkan entry ni
sebab mata memang dah lama giler tak update kan
so hari ni mata nak bagi hidangan istimewa yang segar lagi dari ladang semut

rapattt rapattt
ssssssyyyyuuuu
mata dah tukar template blog lah
welaweh!!! lawo kiut miut gitu
tengok sape yang design la

bukan kau pun mata so tak payah nak berlagak

memang dah lama mata berhajat nak tukar template ni tp kekangan masa
aduhh 'kekangan tu' tak tahan
mata dah survey lama dah mana2 designer yang boleh menepati ciri2 yang mata nak kan
tapi ada yang cakap bz la, tak de idea la, dah bankrup la

secara kebetulan la mata nak cari rantai ala ala vintage gitu kan pastu 
ada la satu blogshop ni aksesori mak enon mata nengok dye punya blog lawa sangat
sejuk limpa dengan jantung kalau tengok
kemas je
dye combine kaler coklat + pink pastel kalau tak silap mata lah



lepas nengok punya nengok bawah tu ada la jumpa link blogspot ni yana name dye
pastu mata bukak la dye punya portfolio kan
aduuhhh 'jatuh cinta lagi'    (matta band)
pastu dapat la respond +ve

mata mintak layout corak kerewang gitu
nak tau mata pilih kaler apa
purple pastel + pink pastel + hijau pastel + kuning pastel
 manyak woooo
mata memang gile kaler pastel ni
konon konon nak buat macam blog pastelina gitu

memang dah nama pun 'mata taichou' takkan nak letak kaki kan
so mata mintak yana crop picture sampai dekat hidung
asalnya nak suh dye crop sampai mata je
tapi korang pun agak agak la
lemas la mata tak boleh nak nafas
sebab tu suh dye crop sampai hidung
boleh la bernyawa lagi

pastu yana dah godek godek blog mata maka terciptalah satu template baru
tapi mata tak puas hati sebab macam crowded pulak sebab banyak sangat kaler
macam sekolah pasti la pulak



lepas dah komen balik mata cakap biar mata cari sendiri la layout tu
konon konon nak empat kaler tu kan alih alih jadi satu kaler je
memang padan dengan muka kau mata banyak songeh sangat

cari punya cari macam macam yang cantik jumpa tapi banyak yang ada watermark kat belakang tu
so yana susah la nak buat kan sebab dah ada cop orang
macam orang separuh giler jugak la duk cari benda alah ni kan
lepas tu mata pilih je mana mana yang dah di save kan
tapi dengan kepakaran yana tak sampai separuh hari dah pun siap



jeng jeng jeng!!!!!!!!!!!!!!!!


tapi paling best yang bawah skali
mata memang suka giler part nih






dipersembahkan!!!!!!!!!!!



apa muncung muncung???
jeles leeetttewwwww

masa dalam proses nak buat template baru ni 
memang obses gile
balik je klas terus bukak laptop
tido sampai 2 3 a.m.
duk tunggu email dari yana
bila tengok je yana sent email dah macam orang mati laki pulak 
kemain happy macam siput sedut tu




jujur jujur jujur dari limpa yang ikhlas mata cakap memang puas hati giler hasil kerja yana ni
korang kalau nak template meletopp cengini boleh singgah blog yana ni
semua hasil kerja dye sebelum ni semua ada dalam portfolio beliau
harga setiap tempahan template, header semua dah diterangkan dengan jelas macam guna lampu suluh

kalau ada yang nak buat doodle pun boleh
cakap je nak buat bentuk apa, kaler ap
semua dye boleh buat

so apa lagi
tukar la template dengan header baru
cepat singgah blog yana sekarang jugak!

4 comments:

cik kumbang said...

npa xleh komen ea kat ur blog?
terpaksa guna alternatif lain utk komen huhu
btw sweet template baru
cik kumbang suka doodle yana...suma comel and kreatif :)

yanasensei said...

ni dah boleh komen. kan? :D tq sbb tempah.

Hazrina Erin said...

comel la blog ni! sgt awesome hasil kerja yana^^

mata taichou said...

yup..yana punya kera tgn mmg sgt mmuaskan..

 

© 2012; Mata Taichou | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger